Compleet servies

Ben je op zoek naar een nieuw compleet servies voor scherpe prijzen? Een keuze maken uit het grote online aanbod aan serviesgoed is niet eenvoudig. Complete serviezen zijn bij diverse webshops verkrijgbaar, maar waar let je nu op wanneer je een set servies wilt kopen? Serviezenonline.nl kan je helpen bij het uitkiezen van een compleet servies dat bij je past.

Compleet servies: compleet persoonlijk

Servies is iets persoonlijks; het geeft weer waar jij voor staat. Een compleet servies zorgt ervoor dat je je dag ’s morgens aan het ontbijt goed kunt beginnen, dat je lunch meer wordt dan een snelle hap en dat je avondeten een extra smakelijk uiterlijk krijgt door de presentatie op mooie borden en fantasierijke schalen. Met een compleet servies is iedere dag een feest. Maar, mochten je vriendinnen op bezoek komen voor een high tea of kook je een viergangendiner voor speciale gasten, dan kun je er natuurlijk voor kiezen alles uit de kast te halen en alleen het allerbeste servies op tafel te zetten.

Serviesonderdelen

Een compleet servies bestaat uit verschillende onderdelen. Serviesonderdelen zijn te bestellen in sets voor 2 tot 6 personen. Er zijn eenvoudige sets met een basis aan borden en kopjes bestaande uit ongeveer 14 onderdelen of de meer uitvoerige sets van rond de 30 onderdelen waarbij je naast kopjes en verschillende maten borden ook kommen, schalen en schotels krijgt.

Essentieel onderdeel servies: het bord

Voor ieder gerecht bestaat een apart bord. Om die reden bieden de verschillende merken als WMF en VTWonen vaak verschillende maten borden voor ontbijt, lunch, diner en dessert. Dit zijn platte borden die vaak vierkant of rond zijn, maar sommige merken bieden ze ook in zeer originele vormen en maten. Daarnaast zijn er ook diepe soep- of pastaborden.

High-tea verdient een theeservies

Voor bij het ontbijt zijn er eierdoppen en melkkannen in verschillende formaten. Het kannetje voor de koffiemelk kan ook worden gebruikt bij de high- tea of bij de koffie. Datzelfde geldt ook voor de suikerpot of het suikerbakje en natuurlijk mag de theepot bij het ontbijt en de high-tea niet ontbreken. Er bestaat overigens ook een geheel apart theeservies dat mooi past bij een étagère.

Tafelservies voor een bijzonder gedekte tafel

Naast de schalen in diverse grootte voor het serveren van gerechten en salades, zijn er ook kommen verkrijgbaar in het tafelservies voor het opdienen van kleine gerechten. Sauzen en jus lijken bijna nog beter te smaken wanneer ze vanuit een sauskommetje over het gerecht worden gegoten. Mochten familie of gasten behoefte hebben aan meer zout of peper in het gerecht dan staat er een zout- en peperstel voor hen op tafel.

Servies merken naar eigen smaak

Complete serviezen worden aangeboden door verschillende bedrijven. Er bestaan klassieke serviezen, waarbij Wedgwood vaak als eerste wordt genoemd. Dit Engelse merk biedt een prachtige klassieke lijn, maar heeft echter, net zoals Villeroy en Boch, ook een moderne serie. Ga bij het maken van je keuze goed na waar je je complete servies voor wilt gebruiken. Emma Bridgewater biedt functionele serviesonderdelen met huiselijk designs, terwijl de series serviezen van Johnson Brothers en Royal Albert vaak staat voor elegantie en traditie en een compleet servies bieden voor speciale gelegenheden.

Gebruiksvriendelijk materiaal servies

De vraag is dus of je het compleet servies dagelijks wilt gebruiken of dat je serviesgoed alleen bedoeld is voor bijzondere evenementen. Daarbij moet je ook bedenken hoe gebruiksvriendelijk het servies moet zijn. Veel van de serviezen die vandaag de dag worden geproduceerd zijn aangepast aan het moderne leven. Dat wil zeggen dat ze vaatwasbestendig zijn en in de magnetron kunnen. Een merk als het Finse Arabia leent zich hier uitstekend voor en bovendien zijn de serviesonderdelen niet gevoelig voor temperatuur: ze kunnen in de oven of in de vriezer. Het servies van Arabia is gemaakt van aardewerk. Dit materiaal servies krijgt vaak door een glazuurlaag een mooie glans. Deze glazuurlaag zorgt ervoor dat aardewerk niet meer poreus is. Zodra de glazuurlaag beschadigd raakt, is er een kans dat je servies water gaat doorlaten. Aardewerk servies is in veel winkels en webshops te koop.

Voorzichtig met servies

Servies dat gemaakt is van porselein dient met wat meer zorg behandeld te worden. Porselein is als materiaal servies net als aardewerk gemaakt van klei. Maar, porselein wordt gemaakt van een andere soort klei dat geen glazuurlaag meer nodig heeft. Porselein is sterker dan aardewerk, maar vaak ook iets duurder. De nieuwere porseleinen varianten zijn vaak wel al vaatwas- en magnetronbestendig, maar wees er altijd voorzichtig mee. Antiek serviesgoed mag enkel worden afgewassen met de hand en met een klein beetje afwasmiddel. Let ook om de versieringen op je servies; zilver- en goudbewerkingen zoals in de Ostindia serie van Rörstrand zijn erg gevoelig.

Aanbiedingen servies op Serviezenonline.nl

Iedereen die zich uitgebreid wil laten informeren over wat de trends zijn op het gebied van servies, kan nu terecht op Serviezenonline.nl. Aan de hand van de bruikbare tips kun je makkelijker een compleet servies uitkiezen, maar het is ook mogelijk ideeën op te doen voor het samenstellen van een uniek servies uit bepaalde serviesonderdelen als borden, schalen of kopjes die jouw persoonlijke smaak laten zien. Op Serviezenonline.nl worden merken servies als Villeroy & Boch, Wedgwood en Iitala uitgebreid besproken, zodat jij weet waarin deze en andere merken verschillen. Door de heldere beschrijvingen bij de verschillende serviessoorten en stijlen serviesgoed, kun je makkelijker een keuze maken uit het enorme online assortiment servies dat verkrijgbaar is bij de webshops die je vindt op Serviezenonline.nl. Heb je na het lezen van alle informatie en alle adviezen een beeld gevormd van jouw ideale servies, dan kom je via Serviezenonline.nl met een aantal muisklikken bij de webshop die jouw servies aanbiedt. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw servies koopt voor de laagste prijs? Hou dan deze website in de gaten, want Serviezenonline heeft regelmatig leuke aanbiedingen.

Speak Your Mind

*