Blond Amsterdam

Blond Amsterdam is een zeer bekend merk binnen Nederland maar langzaamaan verovert het ook andere landen. Het kleurrijke maar vooral vrolijke merk is 10 jaar geleden opgestart door twee vriendinnen in hartje Amsterdam. Het begon met het beschilderen van eenvoudig servies en is nu uitgegroeid tot een grote servies lijn met verschillende thema’s. Zelfs naast de servieslijnen ontwerpen zij nog meer producten zoals textiel, schoolartikelen, keukengerei, kleding, wenskaarten en nog veel meer. Blond Amsterdam is in de loop der tijd een begrijp geworden.

Blond Amsterdam heeft vele servieslijnen, rijkelijk versierd en geïllustreerd met een knipoog. Veelal wordt er ingespeeld op dagelijkse gebeurtenissen, het nieuws of andere zaken die de aandacht trekken. Maar ook thema’s als het huwelijk, zwangerschap en geboortes komen aan bod binnen hun serviezen. Kortom, Blond Amsterdam is van een klein atelier uitgegroeid tot een zeer bekend merk met vele verkooppunten en een eigen flagship store in Amsterdam.

De Blond servieslijnen

Een aantal voorbeelden van de servieslijnen die Blond Amsterdam heeft ontworpen zijn; ‘Even Bijkletsen’, dit is het servies waar de twee vriendinnen hun ultieme doorbraak mee hebben doorgemaakt. Een kleurrijk servies versierd met illustraties en grappige teksten gebaseerd op vriendinnen en gezellige kletsmiddagen. Voornamelijk in pastelkleuren gemaakt en zeer uitgebreid van kop en schotel tot eierdopjes en petitfour schaaltjes.

‘A Cup of Blond’ is het uitgebreide theeservies van Blond Amsterdam, zelfs voorzien van een eigen theelijn en vele verschillende kopjes, schoteltjes en leuke theepotten. Thee drinken wordt alsmaar gezelliger met een servies van Blond. Het leuke van dit merk is dat je het telkens kunt aanvullen en net zoveel onderdelen kunt aanschaffen als dat je zelf wilt. Ook dit theeservies is in pastelkleuren gemaakt en voorzien van de meest komische teksten. Tevens is hier ook het geboorte thema in opgenomen, dus is er altijd een leuke kraamcadeau verkrijgbaar.

Nog een leuke servieslijn is ‘Delfts Blond’ geheel met een knipoog geïnspireerd op het bekende Delfts blauw. Prachtig geïllustreerde mokken, schalen en borden in de stijl van het nostalgische blauw is dit een zeer succesvolle lijn binnen de ontwerpen van Blond Amsterdam. Ook binnen deze lijn zijn er kopjes, mokken, taartschalen, theepotten en een compleet diner servies ontworpen. Maar ook een authentiek peper en zoutstel, kaasplankje en een botervloot behoren hier toe. Terug in grootmoeders tijd, dat gevoel krijg je bij dit leuke speelse servies.

Het volledige op de jaren ’50 geïnspireerde servies ‘Blondelicious’ is met name bekend om zijn vrolijke pasteltinten en grappige illustraties. Dit servies is goed te onderscheiden van de andere, mede omdat hier voornamelijk voorwerpen en etenswaren getoond worden in plaats van de vriendinnengroepjes met grote teksten zoals in de ‘A Cup of Blond’ en ‘Even Bijkletsen’ lijn.

‘I Love Holland’ is het ultieme servies voor diegene die graag de de ultieme Hollandse aspecten terug ziet in een servies. Denk hierbij aan koeien, kaas, molens en vooral tulpen. Dit felgekleurde servies beschikt over alles waar Nederland beroemd om is. Met de rijkelijk geïllustreerde ontbijt-, en dinerborden waan je je helemaal in de ‘I Love Holland’ sferen. Het servies is ook verkrijgbaar in een 9-delig startersset en is daarna vanzelfsprekend aan te vullen met de overige producten.

Nieuwe servieslijnen
Blond Amsterdam is altijd bezig met nieuwe ontwerpen. Zo is er net een nieuwe lijn uit genaamd ‘From Asia With Love’ een op Azië gebaseerde servieslijn vol grappige bordjes voor sushi, rijst en noedels. Maar ook eetstokjes en een wasabi bakje zijn in deze lijn opgenomen.
Verder zorgt Blond Amsterdam altijd voor leuke serviesstukken gebaseerd op de actualiteit, zoals bij de troonswisseling van Koning Willem-Alexander. Deze stukken zijn dan terug te vinden bij de Limited Editions.

Speak Your Mind

*