Boerenbont Servies

Het Boerenbont servies, wie kent het niet? Iedereen heeft zelf of kent wel iemand met een (compleet) Boerenbont servies. Al meer dan een eeuw is het Boerenbont servies van Royal Boch het meest bekende en populaire servies, allemaal handgeschilderd op prachtig aardewerk. Het typische blauw-groen-rood-gele ontwerp komt het meeste voor, maar Boerenbont kent nog vele variaties hierop. Het servies is tijdloos en past bij ieder interieur, van klassiek, landelijk tot modern.

Royal Boch – fabrikant van Boerenbont

Royal Boch, de producent van de prachtige serviezen, is een groot onderdeel van het bekende bedrijf Villeroy & Boch. De productie van tafelserviezen wordt op een gegeven moment ondergebracht bij “Manufacture Royale La Louvière Boch”, afgekort de M.R.L. Boch maar gaat helaas failliet in 1988. In het jaar daarop wordt het alsnog overgenomen door de groep Le Hodey, en gaat het verder onder de naam Royal Boch Manufacture S.A., na opeenvolgende verliezen verkoopt ook deze groep haar aandelen en komt bedrijf in handen van de Mevius-de Spoelberch. Na veel strijden gaat het gehele bedrijf in 2009 alsnog failliet. Op dit moment is Royal Boch in handen van een nieuwe ondernemer en wordt er met goede hoop aan een nieuwe start gewerkt om zo een van de laatste Belgische faiencefabrieken in stand te houden.

Boerenbont

De bekendste lijn binnen het servies van Royal Boch is het Boerenbont. Een zeer uitgebreid maar vooral traditioneel basisservies wat bij iedereen bekend is. Kenmerkend door het blauw-groen-rood-gele design op gebroken wit aardewerk en de prachtige handwerk details is dit servies al jaren geliefd. Alles in deze lijn is handgeschilderd, hetgeen wat het zo uniek maakt. Het servies telt meer dan 90 onderdelen, waaronder borden, schalen, kommen, bekers, mokken, kop en schotel en nog veel meer.

Boerenbont & Bonter

Boerenbont & Bonter, de tweede collectie van Boerenbont is gelijk aan het originele Boerenbont servies echter met meer kleur. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit servies ‘bonter’ in zowel zijn kleur als versieringen. Het in 2011/2012 ontworpen servies heeft er voor gezorgd dat het Boerenbont van Royal Boch opnieuw in de schijnwerpers kwam te staan, en Royal Boch op deze manier een nieuwe start maakte. Het toevoegen van nieuwe kleuren en meer patronen in het servies maakt dit tot een Boerenbont servies in een nieuw jasje.

Classic Ivory

De derde servies collectie is Classic Ivory. Totaal anders dan je gewend bent van Boerenbont, zonder het bekende kleurgebruik, maar wel het gebruikelijke aardewerk. De keuze voor enkel ivoorkleurig aardewerk straalt een degelijke rust uit en maakt het servies erg klassiek en stijlvol.

Speak Your Mind

*