Marjolein Bastin servies

Het servies van Marjolein Bastin is al jaren erg bekend. Met de natuur als centraal onderwerp maakt Marjolein al meer dan 30 jaar prachtige ontwerpen, tekeningen en schilderijen. De details waar de gewone mens overheen kijkt worden door Marjolein des te meer naar voren gebracht in haar werken. Al vanaf haar jeugd geniet zij opzienbarend veel van alles wat om haar heen gebeurd, in de tuin, in het park, de vijvertjes en sloten. Alles wat met natuur te maken heeft verwerkt Marjolein Bastin in haar werk. Vanaf de jaren ’80 is zijn werkzaam bij het tijdschrift Libelle waar zij wekelijks haar werk toont, en verder verwerkt zij al haar ontwerpen in kaarten, beddengoed, kalenders en serviesgoed.

Serviesgoed

Het serviesgoed is enkel en alleen gebaseerd op de natuur, door de ogen van Marjolein Bastin. Prachtige bloemen, vogels in de lente, bomen in bloei, alles komt wel naar voren op een bord, mok of taartplateau. Het uitgebreide servies, gemaakt van prachtig aardewerk, bestaat uit vele onderdelen waaronder de gebruikelijke borden voor zowel ontbijt, gebak en diner. Maar ook mooie mokken, bekers en kopjes welke prachtig geillustreerd zijn met de mooiste creaties uit de natuur. Tevens bestaat de collectie ook uit talloze schalen, van groot tot klein, schenkkannen, ontbijt gerei en nog veel meer servies.

Field Guide Series

In de collectie van Marjolein Bastin is ook een prachtig klassiek servies opgenomen met de naam ‘Field Guide Series’. Gebaseerd op de ervaringen in de natuur van Marjolein Bastin tijdens haar veldtochten is dit servies op bijzondere wijze ontworpen. Met voornamelijk vogels en diverse seizoenen is deze collectie prachtig en uniek. Het servies bestaat onder andere uit kop en schotel, theepotten en verder theeservies. Verder zijn er ook bijpassende thee accessoires gemaakt, zoals een leuke theezakjes pot en een taartplateau.

Sketch of Nature

Een andere lijn binnen de services collectie van Marjolein Bastin is ‘Sketch of Nature’. Ook hierin is goed terug te zien dat zij ieder detail uit de natuur verwerkt in haar ontwerpen waardoor menigeen hiervan kan genieten. Beeldschone borden, theepotten, schalen, kommen en mokken zijn nog maar een kleine greep uit het servies. De paarse kleur speelt een hoofdrol en komt speels terug in de bloemen, vlinders en bloesems.

Wildflowers

Een derde lijn binnen de collectie is ‘Wildflowers’. Een klassiek, maar vooral rustig servies met wonderschone wilde bloemen en vruchten. Geïllustreerd in de meest rustgevende omgevingen geeft dit servies een klassieke uitstraling. Het ‘Wildflowers’ servies bestaat evenals de andere collecties uit mooie borden, soepkommen, mokken, kop en schotel, serveerschalen en theepotten.

Speak Your Mind

*