Rivièra Maison Servies

Het populaire Nederlandse merk Riviera Maison kent een lange geschiedenis. Begonnen net na de Tweede Wereldoorlog in 1948 als Riviera Bloemenkunst is dit bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk. De familie Theunissen heeft het merk opgebouwd tot hetgeen wat het nu is, samen met de in 1989 bij gekomen Nico Tijsen, welke op dit moment nog steeds de creatief directeur is. Vanaf het jaar 1997 werden de meubels en decoraties voor huis en tuin verkocht in de eerste Riviera Maison winkel in Amsterdam. Na deze start is het merk in een stroomversnelling gegaan en al snel werd ook de buitenlandse markt geinteresseerd in deze tijdloze, landelijke maar toch chique stijl. Winkels in Istanbul, Düsseldorf en Londen worden geopend. Maar ook in Nederland zelf openen steeds meer winkels en kent Riviera Maison steeds meer bekendheid.

Collectie

Hetgeen wat Riviera Maison produceert bestaat uit meubels, voor zowel binnen als buiten. Keukengerei, accessoires voor in het gehele huis, kaarsen, lampen, mode, textiel, glaswerk en serviesgoed. De stijl valt te omschrijven als landelijk, rustig maar vooral sfeervol. Met een veelvoudig gebruik van teksten en rustige kleuren is deze stijl bij vele geliefd en terug te vinden in het interieur.
Jaarlijks wordt de collectie tweemaal geheel vernieuwd maar er verschijnen bijna wekelijks nieuwe artikelen in het assortiment.

Servies

Het servies van Riviera Maison is een plaatje te noemen. Gemaakt van mooi porselein en vervaardigd in lichte kleuren en in klassieke vormen hoort dit in iedere keuken thuis. Hou je meer van landelijk, modern of toch klassiek? Het servies van Riviera Maison past werkelijk waar overal bij. Er zijn meerdere lijnen ontworpen binnen het servies. Hieronder volgt een kleine omschrijving per collectie.

Classic

Zoals de naam al doet spreken is de ‘Classic’ lijn een rustige, klassieke serviescollectie. Ivoorwitte porseleinen borden, van ontbijt-, diner-, diep- tot een prachtig pastabord. Maar ook kommen en (fruit)schalen behoren tot deze ‘Classic’ lijn van Riviera Maison.

Buon Appetito

Deze mooie lijn van ivoorwit porseleinen servies is prachtig geïllustreerd met de woorden ‘Buon Appetito’ en terug te vinden op alle onderdelen binnen het servies. Borden in diverse groottes, ovenschalen in verschillende formaten en serveerschalen behoren tot deze lijn. Verder is dit servies ook prima te combineren met de andere Riviera Maison collecties.

Cote d’Azur

De lijn ‘Cote d’Azur’ is geheel gebaseerd op de Franse streek. Mooie borden, wederom van porselein, zijn voorzien van mooie Franse invloeden. Klassiek afgewerkt met versierde randjes en het thema Frankrijk, Cote d’Azur komt er sterk in terug. Dit servies is het ultieme geschenk voor de Frankrijk liefhebber.

Caterers

‘Caterers’ is de lijn met prachtige serveerschalen om je kookkunsten nog mooier op tafel te presenteren. De schalen zijn voorzien van woorden, welke het gerecht aanduiden. Zo is er bijvoorbeeld een mooie schaal speciaal voor vis, stokbrood en voorgerechten.

Speak Your Mind

*