Villeroy & Boch Servies

Villeroy & Boch is van oorsprong is opgericht in Frankrijk door François Boch, waar hij begonnen is met een pottenbakkerij. Toen het bedrijf later verhuisde naar Luxemburg werd de pottenbakkerij omgezet tot porseleinfabriek. Op deze manier groeide het steeds verder uit en verhuisden, de inmiddels volwassen zonen die het hadden overgenomen van de heer Boch, opnieuw in het jaar 1801 naar de stad Mettlach, in Duitsland. In 1836 fuseerde het bedrijf met dat van de heer Nicolas Villeroy, waardoor het merk Villeroy & Boch is ontstaan.

De 260 jarige historie beschrijft op mooie wijze hoe Villeroy & Boch zich ontwikkeld heeft van producent en verkoper van kwaliteitsproducten tot een wereldwijd bekend merk wat eersteklas producten op de markt brengt. Inmiddels zijn er verkooppunten over de gehele wereld. Van Parijs tot Moskou en zelfs in Peking, Mumbai en Hyderabad kennen ze het werk van Villeroy & Boch.

De industriële onderneming biedt naast de verkoop van individuele producten ook totaalconcepten aan zoals ‘de compleet gedekte tafel’. Er bestaat een ruime keuze aan serviezen, van klassiek tot modern, maar allemaal te herkennen aan de eigen Villeroy & Boch stijl. Er bestaan talloze series binnen de servies collectie, welke allemaal traditie, kwaliteit en authentieteit uitstralen.

De serviescollecties van Villeroy & Boch bestaan uit ontelbare onderdelen. Van borden, onderborden, schalen en kopjes tot slabestek, koffiekannen, fruitschalen en serveerschalen. Je noemt het maar op en het terug te vinden in een van de lijnen. Zo is Villeroy & Boch ook groot geworden, door een groot aanbod aan te bieden en op deze manier zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Cooking Elements

Om een kleine greep uit de grote collecties te nemen is de ‘Cooking Elements’ collectie een zeer modern en multifunctioneel servies. Gebruik dit servies niet alleen om je gerechten te serveren, maar ook om te bereiden en te bewaren! De schalen zijn hittebestendig tot 260 graden en kunnen dus gemakkelijk tijdens het bereiden in de oven. Maar ook op tafel zijn deze servies stukken een prachtplaatje, geheel stapelbaar en krasbestendig. Wie wilt nu niet zo een mooie porseleinen servies? De deksel kunnen ook gebruikt worden als onderzetter of serveerschalen, zeer functioneel dus. En wanneer er nog iets van de maaltijd over is kan dit prima bewaard worden doormiddel van de siliconen deksel. Hup de koelkast is en wanneer je er weer zin in hebt kan het direct de oven in, ideaal!

New Wave

Een van de populairste en kenmerkende series van Villeroy & Boch is de ‘New Wave’ lijn. En zoals de naam al doet vermoeden is het ontwerp gebaseerd op golven. Met fantastische gebogen vormen en golfachtige accenten is ‘New Wave’ erg populair. Bij gebruik van dit porseleinen servies geeft het je tafel meteen een moderne unieke sfeer en nodigt het uit om gezellig te tafelen. Van schalen in assymetrische vormen tot borden, schoteltjes, serveerschalen maar zelfs gevormde kopjes en bestek zijn opgenomen in deze leuke serie! Een ultieme must om te hebben en ook zeer handig in het gebruik. Het is warmte bestendig dus het kan gebruikt worden in de magnetron en afwasmachine. Daarnaast zijn de onderdelen onderling goed stapelbaar en te combineren, zodat je je eigen servies kunt samenstellen precies zoals je het zelf wilt!

Urban Nature BBQ

Dit leuke speelse servies is speciaal voor de gezellige bbq avonden met vrienden en familie op een zwoele zomeravond. Niks geen plastic bordjes maar mooi porseleinen servies van Villeroy & Boch. Met de authentieke stempel die in het porselein is afgedrukt heeft dit servies een stoere uitstraling en staat het daarnaast mooi op tafel! Bbq’en was altijd al een leuke bezigheid maar met dit ‘Urban Nature BBQ’ servies wordt het alleen maar leuker. Het bestaat uit steakborden in twee verschillende groottes, een groot visbord, saladebord, bowl en sausschaaltjes met een houten plateau.

Lina

‘Lina’ is het vrolijke servies van Villeroy & Boch. Met de prachtige kleurcombinaties van rood, blauw, goud en beige fleur je de tafel direct op. En zeg nu zelf, het is toch enig om uit een speels gekleurde bowl je ontbijtgranen te eten? Zo begin je je dag meteen goed. Het mooi afgewerkte porseleinen servies ‘Lina’ is verkrijgbaar met borden, schaaltjes, mokken, diepe borden en zelfs een tafelkleed!

Mariefleur

Deze lijn is weer het andere uitsterste binnen de tafelservies van Villeroy & Boch. Dit klassieke servies versierd met prachtige bloemen en net afgewerkte randen zorgt voor een kleurrijk maar toch verfrissend beeld op tafel. Ondanks de klassieke bloemen op het parelwitte porselein oogt het servies ook jong en fris. Een echte ode aan de romantiek, door Villeroy & Boch.

Speak Your Mind

*