Thee aanslag verwijderen

Ben je ook zo gek op een lekker kopje thee? Het hete stomende, roodbruine vocht dat niet alleen je handen warmt, maar ook je zintuigen volledig prikkelt. Het enige nadeel aan thee is dat het aanslag kan veroorzaken in je theekopjes en theepot, ongeacht of deze van glas, aardewerk of porselein zijn. Theeaanslag kan heel hardnekkig zijn, maar zo kom je er van af.

Was zo snel mogelijk af

Een oud servies, ongeacht het materiaal, kan poreus worden en daardoor sneller aanslag vasthouden. Was een oud servies direct na gebruik met liefde en de hand af. Gebruik hiervoor een plastic wasteiltje en een zachte spons. Ook een nieuw servies kun je beter snel afwassen of omspoelen na gebruik voordat je het in de afwasmachine zet.

Aanslag in een theepot

Zet je graag thee door het theezakje te laten trekken in de pot, dan kan er snel aanslag ontstaan aan de binnenzijde. Aanslag in de theepot kun je verwijderen door de pot voorzichtig af te wassen met een sopje. Echter kan er in een theepot zeep achterblijven en dat proef je de volgende keer dat je thee zet. Dan kun je beter de pot vullen met citroenwater, bestaande uit citroensap en warm water. Laat de pot zo een nacht staan en spoel deze de volgende dag goed uit. Het voordeel van citroensap is, mocht het achterblijven in de pot, dat het de smaak van de thee niet nadelig beïnvloedt.

Ook voor je mok

Geen tijd gehad om de theekoppen snel af te wassen na gebruik en is er toch aanslag achtergebleven? Dan kun je ook je theekoppen met citroenwater schoonmaken. Ruiken ze daarna nog extra fris ook.

Speak Your Mind

*