Serviezen zonder poespas: Back to Basic

De een houdt van tierelantijnen, versieringen en bonte printjes, de ander houdt meer van een strak design, zonder poespas. Een bord moet gewoon egaal zijn van kleur en een strakke vorm hebben. Daarbij mag het servies natuurlijk wel een bijzondere vorm hebben, zoals rechthoekig, ovaal of vierkant. Back to basic dus.

Vierkant servies

Het leuke aan een vierkant servies is dat de borden altijd goed in de kast passen. Een kast is immers ook rechthoekig en niet rond. Een vierkant of rechthoekig servies neemt daarom minder ruimte in. Wat overigens ook een goede reden kan zijn om voor een vierkant of rechthoekig servies te kiezen. Home by ASA en Maxwell & Williams zijn enkele merken die gespecialiseerd zijn in de vierkante borden.

Geen opsmuk

Hou je van serviezen zonder opsmuk? Merken als Iitala, VT Wonen en Villeroy & Boch bieden naast bontgekleurde en versierde serviezen ook strak design aan. Van spierwit tot een vriendelijk crème, maar ook geheel gekleurde borden, kopjes en etagères zie je terug in het moderne, strakke ontwerp. Want ook al hou je niet van opsmuk, een strak bord mag soms best een kleurtje bevatten.

Het hele servies basic

Wanneer je kiest voor een basic servies zonder opsmuk, zorg er dan voor dat alles goed op elkaar is afgestemd, tot aan de gebaksbordjes en koffiekopjes aan toe. Basic komt veel meer tot zijn recht wanneer ieder onderdeel van het servies hetzelfde design heeft. Dat geldt ook voor een vierkant servies. Eenheid is hierbij het sleutelwoord. Gelukkig zijn er veel verschillende merken serviezen die deze eenheid en eenvoud tot in de puntjes doorvoeren.

Voordeel met tafeldekken

Een voordeel van een basic servies is dat je de tafelsetting veel kleurrijker kan maken. Bijvoorbeeld door een uitgesproken vrolijk tafelkleed of bijzondere placemats met foto’s van jezelf erop. Een basic servies zal de rest alleen maar complimenteren, terwijl een uitgesproken bont servies te druk kan zijn om een bontgekleurd tafelkleed.

Het bord als leeg canvas

Wist je dat kwaliteitsrestaurants bewust voor witte, basic borden en schaaltjes kiezen om het eten op te serveren? Een wit bord wordt gezien als een leeg canvas waar de chefkok zijn maaltijd op een bijzondere wijze kan presenteren. De presentatie en kleuren van het eten zullen zo meer opvallen bij de gasten. Hou jij van koken en zet je je vrienden of familieleden ook graag iets bijzonders op tafel? Zorg dan dat het gezien wordt en kies voor een basic servies.

Speak Your Mind

*