Vrolijke kinderserviezen

De handjes van kinderen zijn kleiner, daarom krijgen ze een eigen bestekje met een robuust handvat, zodat ze makkelijk kunnen eten. Maar ook het buikje van een kind is kleiner, daarom zijn de bordjes van kinderserviezen ook kleiner. En dat eet veel lekkerder.

Overzichtelijk

Wist je dat kinderen hun bordje makkelijker leeg eten wanneer het overzichtelijk is? Een kleiner bord gaat sowieso minder op, waardoor ze beter kunnen zien wat ze moeten opeten voordat het toetje op tafel komt. Daarnaast kun je beter twee keer een klein beetje voor je kind opscheppen dan in één keer heel veel.

Vrolijk servies

Kinderserviezen zijn altijd heel vrolijk. Het is al een feest om daar een broodje met hagelslag of een stamppotje met spruitjes van te eten. De meeste kinderserviezen bevatten afbeeldingen van dieren, sprookjesfiguren of favoriete tekenfilm- en tv-helden. Ook wordt er gebruik gemaakt van vrolijke kleuren die kinderen zeker zullen aanspreken.

Verschillende bordjes

Een kinderservies bestaat vaak uit een plat en een diep bordje, aangevuld met een bijpassende beker. Ook kun je vaak bestek met hetzelfde design kopen. Je kunt vaak alle onderdelen los kopen, maar het is meestal verkrijgbaar in een leuke set. Ideaal om cadeau te geven.

Keramiek of melanine

Kinderserviezen worden gemaakt van aardewerk, maar steeds vaker zien we kinderserviezen van melanine verschijnen. Dit laatste is een stevig soort kunststof dat vroeger vooral werd gebruikt om serviezen voor de camping van te maken. De nieuwe soorten melanine zijn wel vaatwasmachine bestendig. Dit staat altijd duidelijk aangegeven op het servies zelf. Keramiek of aardewerk kan natuurlijk snel breken. Daarom kiezen veel ouders voor melanine. Daarnaast is melanine een fijn materiaal voor serviezen, omdat het bedrukt kan worden met heel veel verschillende motieven en afbeeldingen. Vaak zijn kinderserviezen van melanine ook een stuk goedkoper.

Speciaal servies

Veel kinderen vinden het leuk om met de feestdagen ook van een speciaal bord te eten. De tafel wordt immers mooi gedekt. Kies dan eens voor een bord met een winters of feestelijk tafereel als afbeelding. Zo past het ook beter bij de rest van het servies. Gebruik dit kinderservies ook alleen voor speciale gelegenheden: dat zal je kind namelijk heel leuk vinden.

Speak Your Mind

*