Kerstservies

Wanneer de dagen steeds korter worden, wordt het tijd de voorbereidingen te treffen voor de feestdagen. De vele feestmaaltijden zullen dan ongetwijfeld al snel in gedachten komen. Maar waarop presenteer jij jouw gerechten? Maak de feestdagen nog specialer en laat je schotels tot hun recht komen op een feestelijk gedekte tafel. Familie en vrienden zullen werkelijk betoverd worden wanneer het heerlijke kerstdiner dat door jou is bereid wordt geserveerd op een mooi kerstservies.

Kerstservies voor een glansrijk diner

Vele bekende merken als Villeroy en Boch en Wedgwood bieden een speciale serie kerstservies. Zo heeft Villeroy en Boch bijvoorbeeld de lijnen ‘Toy’s Delight’ en ‘Toy’s Fantasy’ die fantastisch met elkaar te combineren zijn. Beide series zijn gedecoreerd met kerstfiguren en wintertaferelen. Wat bovendien zeer apart is aan dit serviesgoed is de vorm: de borden en schalen hebben gekartelde en stervormige randen. Naast deze series biedt Villeroy en Boch ook leuke porseleinen decoratie als speeldozen en lichthouders.

Ook Wedgwood heeft een serie kerstservies, de ‘Christmas Village’. De naam van deze lijn zegt genoeg, want naast de schalen,melkkannetjes, borden, kopjes en schotels biedt Wedgwood ook artikelen ter decoratie als kandelaars en servetringen. Alhoewel de serie compleet te bestellen is, is dit niet noodzakelijk. Ieder onderdeel in deze set is apart verkrijgbaar.

Natuurlijk zijn er ook andere merken die een kerstservies aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan het Portugese bedrijf Vista Alegre of het Franse merk Gien. Zij bieden porselein serviesgoed die je nostalgisch maken door hun lieflijke versieringen.

Kerstklokje bij je kerstservies

Vele merken bieden naast kerstservies ook decoratie artikelen. Vooral de decoratie van de firma Hutschenreuther is bijzonder populair. Ieder jaar produceert dit bedrijf een nieuwe serie porseleinen kerstklokjes. Wacht niet te lang met het kopen van een Hutschenreuther kerstklokje, want ze zijn zo uitverkocht. De klokjes zijn onder andere te koop bij Kristal Webshop.

Creatief met kerstservies

Allesbrocante.nl laat zien dat je onderdelen van kerstserviezen ook goed kunt combineren met je basisservies. Daarnaast is het natuurlijk niet noodzakelijk een servies aan te schaffen dat alleen in bestemd voor deze feestdagen. Wedgwood en Villeroy en Boch bieden ook klassieke en moderne serviezen die prima kunnen dienen als kerstservies. Wil je graag je tafel een koninklijk tintje geven? Kijk dan eens naar het servies van Haviland. Door de goudtinten in haar series is dit Franse merk ideaal om te gebruiken als kerstservies of te combineren met je basisservies.

Speak Your Mind

*