Koffieservies

De echte koffieliefhebber heeft natuurlijk een uitgebreid koffieservies om verschillende soorten koffie uit te drinken. Iedere soort koffie hoort namelijk in een speciale kop, mok of speciaal glas thuis.

Gezellig: een koffieservies

Of je nu kiest voor een bontgekleurd koffieservies of juist voor een klassiek: een koffieservies staat gezellig op tafel. Zelfs als jij de enige bent die op dat moment van een heerlijke kop koffie geniet. Er zijn verschillende soorten koffieserviezen verkrijgbaar: van zeer modern en trendy tot heerlijk ouderwets en degelijk. Hippe merken, zoals Blond Amsterdam en Oilily, ontwerpen ook koffieserviezen voor hun fans. Een goed koffieservies is gemaakt van keramiek of (Duits) porselein. Duits porselein is heel verfijnd en vaak versierd met handgeschilderde patronen. Porselein houdt de warmte van de koffie beter vast, waardoor het minder snel afkoelt. Soms zijn er glazen accenten in verwerkt of vind je in dezelfde stijl speciale koffieglazen bij het servies.

Twee, vier, zes of acht stuks

Je kunt je koffieservies zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Meestal wordt er gekozen om van alles in ieder geval vier exemplaren in de kast te hebben staan. Maar van de standaard koffiekopjes mag je er toch wel een stuk of 12 op voorraad hebben.

Eigen smaak

Het belangrijkste is dat je een koffieservies kiest dat past bij je interieur. Heb je een vrolijk, bontgekleurd huis, kies dan ook voor een vrolijk koffieservies. Bijvoorbeeld met verschillende kleuren koppen en schotels. In een modern interieur past een strak design (bijvoorbeeld met rechthoekige en vierkantige accenten) en een klassiek interieur houdt van klassiek porselein met een bloemetje erop.

Een standaard koffieservies bestaat uit:

  • Koffiekoppen met schotels – Echte klassiekers voor een lekkere kop koffie: de normale kop met schotel. Een ideaal maatje voor visite of als je gewoon van een hete kop, zwarte koffie houdt. Met melk en suiker mag natuurlijk ook.
  • Espressokoppen – Voor de liefhebber van een klein, sterk kopje koffie gebruik je natuurlijk een espressokopje. Deze kopjes houden door het kleine formaat de koffie langer warm, dan wanneer je een klein kopje koffie in een grote kop zou schenken.
  • Cappuccinokoppen – Om de cappuccino met zijn opgeklopte melk goed tot zijn recht te laten komen, gebruik je een speciale cappuccinokop. Deze is vaak groter dan een gewoon koffiekopje. Ook geschikt voor koffie verkeerd.
  • Koffieglazen (optioneel) – Koffie verkeerd of de trendy latte macchiato drink je natuurlijk uit een speciaal koffieglas. Koffie verkeerd mag in een grote, transparante kop. Latte macchiato drink je uit een long drink glas. Je moet immers de verschillende laagjes goed kunnen zien.
  • Koffiepot, suikerpotje en melkkan – Je kunt koffie natuurlijk schenken vanuit de kan van het koffiezetapparaat, maar het is veel leuker om een porseleinen koffiepot op tafel neer te zetten. Een voorverwarmde porseleinen pot houdt de koffie bovendien langer warm. Uiteraard mogen het suikerpotje en het melkkannetje niet ontbreken in je koffieservies.
  • Taartschaal & gebaksbordjes – Tot slot hoort er een taartschaal met bijpassende gebaksbordjes bij het koffieservies. Want zeg nu zelf bij koffie hoort eigenlijk een lekkere, verse appeltaart.
  • Bestek (optioneel) – Wil je helemaal alles op elkaar afgestemd hebben dan kun je ook in de stijl van je koffieservies een taartschep, gebaksvorkjes en koffielepeltjes aanschaffen.

Speak Your Mind

*